Jön a Nemzeti Tengelysúly-ellenőrző Hálózat

Jön a Nemzeti Tengelysúly-ellenőrző Hálózat

INFO >

Újabb intézkedés a tisztességtelen piaci magatartás visszaszorítása érdekében: jön a Nemzeti Tengelysúly-ellenőrző Hálózat. A közlekedésbiztonság javítása, a közutak védelme és a tengelysúly vagy össztömeg tekintetében túlterhelt járművek közlekedésének visszaszorítása, ellenőrzésük hatékonyabbá tétele érdekében valósul meg a nemzeti tengelysúly- és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat.

A tengelysúly mérő-rendszer támogatni fogja a tengelysúly vagy össztömeg tekintetében a megengedetthez képest túlterhelt járművek közúti ellenőrzésre történő kiválasztását a tengelysúly mérő-rendszer keretében végzett méréssel történő előszűrés formájában.

A tengelysúly mérő-rendszer alkalmas lesz a járművek tengelyterhelésére és össztömegére vonatkozó rendelkezések betartásának a járművek megállítását nem igénylő, automatikus méréssel történő ellenőrzésére és az előírások jelentős mértékű megszegése esetén a megállapított jogsértés automatikus, az üzemben tartó objektív felelősségén alapuló szankcionálására.

Dombóvár Könyvelés. Megbízhatóság, szakértelem, pontosság.