Fiatalok vállalkozóvá válása pályázat

Fiatalok vállalkozóvá válása pályázat

INFO >

A program a 18-25 év közötti új egyéni vagy mikro - kisvállalkozás indítására felkészített fiatalok vállalkozásaihoz ad támogatást a kevésbé fejlett régiókban. A pályázat keretében maximum 3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás nyerhető el.

Hétfőtől nyújtható be támogatási kérelem a Fiatalok vállalkozóvá válása - vállalkozás indítási költségeinek támogatása pályázati felhívásra.

A 2,9 milliárd forint keretösszegű konstrukció az ifjúsági garancia program része.

Rákossy Balázs nyilatkozatában úgy fogalmazott: a pályázat révén a régiónként kiválasztott, az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt szervezetek által megvalósítandó felkészítő programokba bevont fiatalok megszerezhetik a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat. Példaként említette az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezési, gazdálkodási és irányítási ismereteket. A programra jelentkezők képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képző, mentoráló szervezetek segítséget nyújtanak a fiataloknak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadást és mentorálást biztosítanak a jogszerű és sikeres működéshez - ismertette az NGM államtitkára.

Dombóvár Könyvelés. Megbízhatóság, szakértelem, pontosság.