Betegségre is jár adókedvezmény

Betegségre is jár adókedvezmény

INFO >

Betegségre is jár adókedvezmény, így lehet igénybe venniSokan nem tudnak arról, hogy bizonyos veleszületett vagy szerzett betegségek, egészségkárosodások, fogyatékos állapotok után is jár személyi jövedelemadó-kedvezmény magánszemélyeknek, méghozzá alanyi jogon.

Súlyos fogyatékosság esetén orvosi igazolás, határozat alapján havi az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5%-ával lehet csökkenteni az adó összegét mindazokra a hónapokra, amelyekben a fogyatékos állapot legalább egy napig fennállt. Az orvosi igazolást vagy a határozatot nem kell csatolni, csak megőrizni. Akinek az állapota végleges, és korábban már kiadták az erről szóló igazolást vagy határozatot, nem kell újat kérnie, kivéve, ha II. típusú diabeteses betegségben szenved.

Adókedvezményt érvényesíthet az, aki súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségekről szóló 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendeletben említett betegségben szenved vagy annak mellékletében meghatározott fogyatékossággal él, továbbá aki rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesül.Dombóvár Könyvelés. Megbízhatóság, szakértelem, pontosság.